Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Șnițel vegan din țelină cu sos de ciuperci

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 955/​3965
    kcal / kJ
  • 55 g
    carbo-hidrați
  • 16 g
    proteine
  • 72 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    955/3965 kcal/kJ, 55 g carbo-hidrați, 16 g proteine, 72 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

300 g rădăcină de țelină
100 ml băutură din soia K-take it veggie
1 lingură muștar
sare
piper
3 linguri făină de grâu
1 linguriță boia dulce
100 g pesmet
100 ml ulei pentru prăjit

Pentru sos:

1 ceapă mică
2 tulpini de pătrunjel
200 g ciuperci Champignon
2 linguri ulei pentru prăjit
150 ml stock de legume
100 g smântână pentru gătit
sare
piper

Util

  • A mai rămas țelină? Atunci poți să faci un piure de țelină cu băutura din soia, unt, nucșoară, sare și piper.


Preparare

    1

Pentru șnițel, se curăță țelina, se taie 2 felii de aproximativ 1 cm per porție și se fierbe în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 1 minut. Apoi se usucă.

    2

Se amestecă băutura din soia cu muștar și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă făina și boiaua. Se pune pesmet în alt castron. Se trec feliile de țelină mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de muștar și soia și la final prin pesmet.

    3

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și se prăjește șnițelul din țelină timp de aproximativ 6 minute, întorcându-l. Se lasă la scurs pe un grătar de bucătărie.

    4

Se curăță și se taie în cubulețe ceapa pentru sos. Se spală pătrunjelul, se usucă și se toacă grosier frunzele. Se curăță ciupercile Champignon și se taie în sferturi sau în șase, în funcție de mărime. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se prăjesc în el ciupercile, se adaugă ceapa și se toarnă stockul și smântâna de gătit. Se lasă timp de aproximativ 4 minute, până când sosul devine cremos.

    5

O parte din pătrunjel se pune deoparte pentru decor. Se adaugă restul în sos și se asezonează cu sare și piper. Se servește șnițelul din țelină cu sos de ciuperci și se ornează cu pătrunjel.