
Șnițel de pui cu mazăre
Ingrediente (4 porții)
100 ml | ulei pentru prăjit |
500 g | piept de pui, dezosat |
400 g | mazăre congelată |
25 g | făină |
20 g | griș |
30 g | unt |
1 | ceapă |
1 legătură | mărăr verde |
2 | ouă |
sare | |
piper |
Util
-
Preparatul poate fi servit și alături de cartofi natur sau fasole verde.
Preparare
- 1
Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
- 2
Se fierbe mazărea în apă cu sare timp de 30-40 de minute.
- 3
Se topește untul într-o crăticioară și se prăjește ceapa, se presară sare și piper după gust, iar la final se adaugă verdeața tocată. Când a fiert mazărea, se adaugă peste ceapa călită și se mai rumenește în unt timp de 5 minute.
- 4
Se taie pieptul de pui în două și apoi fiecare bucată la randul ei in mai multe bastonașe, feliate contra fibrei.
- 5
Bastonașele de pui se tăvălesc prin făină, ou bătut și apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei încins, timp de 10 minute, pe fiecare parte, la foc mic.