kaufland.ro/retete
Sarmale
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (10 porții)
| 900 g | carne tocată porc cu grăsime |
| 200 g | orez |
| 10 g | cimbru verde |
| sare | |
| piper | |
| 300 g | pastă tomate |
| 200 g | ceapă albă |
| 10 g | foi de dafin |
| 2 buc | varză murată |
| 150 ml | ulei |
| 400 g | costiță afumată |
| 2 legături | mărar |
| 300 g | morcov |
| ardei iute | |
| smântână |
Preparare
- 1
Se aleg frunzele de varza de mărime medie
- 2
Ceapa si morcovul tocate mărunt se călesc într- o cratiță cu puțin ulei si cu orezul
- 3
Se lasă la răcit
- 4
Peste carnea tocată se adaugă amestecul de orez,condimentele ( sare,cimbru proaspat,piper macinat,mararul verde, pastă tomate)
- 5
Se amesteca totul cu mâna
- 6
Se rulează sarmalele pe un tocător de lemn
- 7
ARANJATUL IN OALA: La fundul oalei se pune varza tocata ,foi dafin, crenguțe cimbru si costița afumată
- 8
Sarmalele se aranjează circular
- 9
Deasupra se acoperă cu costița afumata,crengute cimbru si varză tocata
- 10
Se acoperă cu suc de roșii si se pun la fiert