Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Saramură de pește

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

3 roșii
1 ardei capia
1 ardei gras roşu
sare
3-4 usturoi
1 kg Pește sau 8 pești medii(biban, crap, roșioară, caras sau novac)
1.5 l apă
500 ml suc de roșii
1 ardei iute
piper
cimbru uscat
1 legătură pătrunjel

Preparare

    1

Se coc roșiile și ardeii în tava de cuptor sau pe plită.

    2

Se pun 1,5 l de apă într-un vas, se acoperă și se lasă să se răcească înainte de a se decoji. Se adaugă și un strop de sare peste ardeii copți.

    3

După ce s-au răcit, se decojesc atât ardeii cât și roșiile. Ardeii se toacă mărunt, roşiile curăţate se pasează cu furculiţa (cotorul se îndepărtează) și se lasă deoparte.

    4

Se curăță usturoiul, se zdrobește și se freacă cu sare și ulei până se obține o pastă groasă.Peştele se cumpăra eviscerat şi, dacă se poate filetat, adică curăţat de oase. Dacă nu este filetat, atunci se îndepărtează oasele, dar se lasă pielea. Se asezonează cu sare şi piper pe ambele părţi şi se frige pe grătar.

    5

Într-o oală mare, se pun 1,5 L de apă la fiert, se adaugă sucul de roşii şi se lasă să fiarbă. Se adaugă şi ardeiul iute, se mai lasă să fiarbă puţin şi apoi se pun ardeii copţi tocaţi mărunt şi roşiile pasate cu furculiţa. Se asezonează cu sare, piper, cimbru uscat și se mai lasă la fiert câteva minute.

    6

Se oprește focul și se adaugă peștele fript în zeama clocotită. Se acoperă peștele cu zeamă și se adaugă pasta de usturoi preparată la început și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se acoperă cu un capac și se mai lasă 20-30 de minute să se întrepătrundă aromele.

    7

Se pregăteşte o mămăligă şi se serveşte cu saramura de peşte cu roșii și ardei copți, caldă.