Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian
Șaorma vegană cu tofu și conopidă

Șaorma vegană cu tofu și conopidă

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 685/​2866
    kcal / kJ
  • 73 g
    carbo-hidrați
  • 32 g
    proteine
  • 27 g
    grăsimi
  • 6
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    685/2866 kcal/kJ, 73 g carbo-hidrați, 32 g proteine, 27 g grăsimi, 6 UG

Ingrediente (2 porții)

1/2 conopidă
200 g tofu
150 g iaurt de soia
1 lămâie bio
1 linguriță curry
piper
125 g roșii cherry
1 castravete
1 linguriță chimen
sare
160 g făină
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță susan prăjit
1 inimă de salată romană
2 cepe verzi

Util

  • Pentru varianta cu carne, înlocuește tofu natural cu piept de pui, iar iaurtul de soia cu unul clasic natural. Indiferent ce variantă preferi, rafinează șaorma cu mentă proaspătă și câteva frunzulițe de pătrunjel.


Preparare

    1

Făina, 1/3 linguriță sare, 1 lingură ulei de măsline și 100 ml apă se frământă până se obține un aluat omogen. Se lasă la rece, aprox. 45 de minute, acoperit cu folie, în frigider.

    2

Lămâia se spală cu apă fierbinte, se usucă prin tamponare, se rade fin coaja și se stoarce sucul.

    3

Tofu se taie cubulețe de 2 cm și se marinează cu 1 lingură de ulei de măsline, susan, curry pudră, chimen și puțină coajă de lămâie.

    4

Se spală conopida, se lasă să se scurgă și se desparte în buchețele mici. Conopida se sărează, se rumenește într-o tigaie fără ulei și se condimentează cu piper.

    5

Se curăță ceapa verde, castravetele, salata și roșiile cherry, se spală și se lasă să se scurgă. Ceapa verde se taie rondele, castravetele felii, salata în fâșii subțiri, iar roșiile în jumătăți.

    6

Iaurtul de soia se amestecă cu 1 lingură suc de lămâie, coajă de lămâie, precum și restul uleiului de măsline, se condimentează cu sare și piper.

    7

Aluatul se împarte pe o suprafață de lucru pe care s-a presărat făină, în 2 părți egale, și se rulează în fâșii subțiri cu diametrul de aprox. 25 cm. Rulourile se prăjesc unul după celălalt, într-o tigaie încinsă, pe ambele părți, câte 1-2 minute și se lasă să se răcească pe un grilaj.

    8

Tofu marinat se rumenește aprox. 3 minute. Rulourile de aluat se ung cu sosul de iaurt și se ornează pestriț cu conopidă, ceapa verde, castravetele, fâșiile de salată, roșiile cherry și tofu.