Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Salată de rață marinată și de cașă

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 483/​2021
    kcal / kJ
  • 55 g
    carbo-hidrați
  • 30 g
    proteine
  • 18 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    483/2021 kcal/kJ, 55 g carbo-hidrați, 30 g proteine, 18 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

450 g piept de rață dezosat, fără piele și curățat de grăsimea vizibilă
2 căței de usturoi tocați
12 cimbru proaspăt
1 linguriță rozmarin proaspăt
3 linguri ulei de măsline extravirgin
225 g cașă simplă
750 ml supă-bază de pui
125 g fasole verde cu păstăi subțiri
200 g amestec de frunze de salată, ca frisée, mizuna și rucola
5 fire de busuioc proaspăt
jumătate ceapă roșie
8 măsline verzi, fără sâmburi
8 măsline negre, fără sâmburi
2 dovlecei
12 fire de ceapă verde
12 roșii mici
2 linguri oțet din vin roșu sau o combinație de sherry cu oțet balsamic
zeama de la 1 lămâie
piper, după gust

Util

  • Crupele de hrișcă, sau cașa, se găsesc fie simple, fie prăjite. Când sunt prăjite și apoi fierte lent în supă, dezvoltă un gust extrem de plăcut, amintind de cel al nucilor. Merge perfect cu pieptul de rață, alcătuind o salată extrem de sățioasă. Hrișca nu este o cereală, ci o plantă care face semințe asemănătoare cu boabele cerealelor. Nu are gluten, așa că e potrivită pentru cei cu intoleranță la această substanță. Conține și o fitochimicală numită rutină, despre care se crede că ajută la scăderea tensiunii arteriale.


Preparare

    1

Se crestează cu un cuțit piepții de rață, pe ambele părți, încrucișat. Se pun într-un castron și se adaugă circa două treimi din usturoi, sucul de lămâie, jumătate din cimbru, rozmarinul rocat și 1 lingură de ulei. Se amestecă bine; se lasă deoparte, la marinat.

    2

Se pune cașa într-o tigaie mare, grea, și se prăjește la foc potrivit, amestecând, timp de 4-5 minute sau până ce se închide puțin la culoare. Se ia de pe foc.

    3

Într-o oală, se dă în clocot supa-bază, după care se adaugă cașa prăjită. Se clocotește din nou totul, apoi se acoperă și se gătește la foc foarte mic, 10-15 minute sau până când lichidul a fost absorbit, iar cașa e fragedă. Se ia oala de pe foc și se lasă deoparte, acoperită.

    4

Se așază pe foc un grătar de fontă, să se încingă. Între timp, se opărește fasolea 2 minute, se scurge și se răcorește sub jet de apă. Se pun într-un castron păstăile, tăiate în jumătate, cu frunzele de salată, busuiocul tăiat fâșiuțe subțiri, ceapa roșie feliată subțire și măslinele; se amestecă.

    5

Se scot piepții de rață din marinată și se trec pe grătar. Se frig 3 minute, apoi se întorc și se mai frig 3 minute (carnea va fi în sânge, așa că o poți găti mai mult, dacă preferi să fie bine friptă). Se scoate carnea pe un fund de tocat. Se așază pe grătar dovleceii feliați subțire pe lungime, ceapa verde și roșiile; se frig 1-2 minute, până când legumele sunt puțin rumenite.

    6

Într-un castron, se combină restul de usturoi și de ulei, oțetul și frunzele firelor de cimbru rămase; se amestecă. Se stropește salata cu acest dressing. Peste salată se pune cașa, iar deasupra se răsfiră dovleceii, ceapa verde și roșiile. Se feliază carnea de rață, se aranjează peste legume și se servește preparatul.