Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Salată de năut cu legume
© Burda România

Salată de năut cu legume

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

1 cană boabe de năut
100 g măsline
2 roșii de dimensiuni medii
1 ceapă
1 legătură pătrunjel verde
2 linguri ulei
1 linguriță bicarbonat
1 lămâie
sare
piper alb măcinat

Preparare

    1

Pui năutul la înmuiat cu 2-3 ore înainte de preparare. Îl fierbi în apă cu puțină sare și cu un praf de bicarbonat, la foc mic, ca pe fasole, până când bobul devine moale, dar își păstrează forma.

    2

Timpul de fierberea variază în funcție de dimensiunea boabelor, duritatea apei și intensitatea focului, între 1 ½ - 3 ore.

    3

Când s-au înmuiat boabele de năut, le scurgi de apă și le pui într-un vas mare.

    4

Speli roșiile și pătrunjelul. Decojești ceapa și o lași puțin în apă rece. Tai roșiile în sferturi, ceapa solzișori și le amesteci ușor, împreună cu măslinele și năutul.

    5

Pui într-un borcan uleiul, zeama de la o lămâie, un praf de sare și puțin piper. Închizi borcanul și agiți bine.

    6

Stropești cu dressing ingredientele pentru salată și amesteci bine. Păstrezi salata la rece pentru câteva minute, apoi o servești presărată cu pătrunjel verde tocat fin.