Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Salată grecească de vinete

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 381/​1596
  kcal / kJ
 • 17.4 g
  carbo-hidrați
 • 7.5 g
  proteine
 • 31.3 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  381/1596 kcal/kJ, 17.4 g carbo-hidrați, 7.5 g proteine, 31.3 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

1 kg vinete
1 ardei capia
1 cățel de usturoi
60 ml ulei de măsline
30 ml oțet de vin roșu
2 fire pătrunjel
1 fir ceapă verde
sare
piper

Util

 • Dacă nu găsești ardei capia, poți utiliza și un ardei roșu gras. În acest scop, scoate semințele din ardei, taie-l felii și coace-l în cuptor.


Preparare

  1

Se încălzește în prealabil cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 225°C / aer circulat: 200°C). Se spală vinetele și ardeiul și se usucă prin tamponare. Vinetele se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță, se așază pe hârtie de copt întinsă într-o tavă și se coc pe șina mediană aproximativ 30 de minute. După aproximativ 15 minute se adaugă ardeiul și se coace și acesta.

  2

După sfârșitul perioadei de coacere, se învelește ardeiul în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute, pentru a putea scoate mai ușor pielița. Între timp, se taie vinetele și li se scoate interiorul cu o lingură. Usturoiul se curăță și se toacă fin.

  3

Ardeiul se curăță de piele, i se scot semințele și se taie mărunt. Se amestecă ingredientele pregătite cu ulei și oțet, într-un castron. Se condimentează cu sare și piper. Ceapa verde se spală, se usucă prin tamponare și se taie rondele. Țelina se spală, se usucă prin scuturare și i se toacă fin frunzele. Salata de vinete se decorează cu ceapă verde și țelină.


Vezi cum se face