Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Salată de fructe de mare cu sos de lămâie și verdețuri

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 208/​870
    kcal / kJ
  • 9 g
    carbo-hidrați
  • 30 g
    proteine
  • 5.5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    208/870 kcal/kJ, 9 g carbo-hidrați, 30 g proteine, 5.5 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 cană vin alb sec
1 linguriță tarhon uscat
0.5 linguriță oregano uscat
1 duzină de scoici, bine spălate
340 g creveți mari, decorticați
225 g scoici Saint Jacques, tăiate în două
60 ml suc proaspăt de lămâie
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe muștar de Dijon
2 cozi de țelină, tăiate în două pe lungime și apoi tăiate transversal în felii de 0,5 cm
2 ardei grași roșii
50 g pătrunjel tocat

Preparare

    1

Într-o cratiță mare, se amestecă vinul alb, tarhonul și oregano; se pun la fiert la foc mare. Când fierb, se adaugă scoicile; se acoperă și se fierb 4-5 minute sau până se deschid scoicile (se verifică după 3 minute, deoarece nu se deschid toate o dată). Se scot pe măsură ce se deschid (cele care nu se deschid se aruncă); se păstrează lichidul în cratiță. Când s-au răcit destul, se scoate carnea din cochilii și se pune într-un castron mare; cochiliile se aruncă.

    2

Se încălzește lichidul din cratiță la foc mic. Se adaugă creveții și se fierb 3-4 minute sau până sunt făcuți. Cu o spumieră, se scot creveții, păstrând lichidul în cratiță. Când s-au răcit suficient se taie în două pe orizontală și se pun în castronul cu scoici.

    3

Se încălzește lichidul din cratiță la foc mic. Se adaugă scoicile și se fierb 2 minute sau până sunt făcute. Cu o spumieră se scot scoicile în castron, păstrând lichidul în cratiță. Lichidul în care au fiert fructele de mare se lasă să se răcească la temperatura camerei și se măsoară 1/2 cană.

    4

Într-un castron, se amestecă 1/2 cană din lichidul păstrat, sucul de lămâie, uleiul și muștarul. Se toarnă sosul peste fructele de mare. Se adaugă țelina, ardeiul gras tăiat cubulețe și pătrunjelul; se amestecă bine. Salata se ține la rece până în momentul servirii.