Salată a la rousse raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)- 
						
						236/987kcal / kJ
- 
							18.2 gcarbo-hidrați
- 
							8.4 gproteine
- 
							16.1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)- 
					
						
						   236/987 kcal/kJ,
					    
					
						
						   18.2 g carbo-hidrați,
					    
					
						
						   8.4 g proteine,
					    
					
						
						   16.1 g grăsimi
					    
					
				
Ingrediente (1 porție)
Pentru salată:
| 30 g | castraveciori muraţi | 
| 30 g | gogoșari murați | 
| 20 g | măsline verzi, fără sâmburi | 
| 20 g | porumb | 
| sare | |
| piper | |
| 100 g | baby morcov | 
| 100 g | mazăre (crudă) | 
Pentru maioneză:
| 10 ml | zeamă de lămâie | 
| piper | |
| sare | |
| 0.5 linguriță | turmeric | 
| 30 ml | apă | 
| 1 cățel | usturoi | 
| 2 linguri | ulei de măsline | 
| 100 g | caju hidratat | 
| 2 bucăți | curmale | 
Decor:
| măsline verzi | |
| pătrunjel | |
| boabe de porumb | |
| mazăre | 
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Nucile de caju se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 1 oră sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se taie cubuleţe morcovul, castraveţii, gogoşarii şi măslinele și se pun într-un bol, împreună cu mazărea și porumbul.
- 3
Se prepară maioneza mixând nucile de caju, curmalele, zeama de lămâie, turmericul, uleiul de măsline, apa, sarea şi piperul.
- 4
Într-un bol se amestecă legumele cu maioneza obţinută.
- 5
Se montează salata într-o formă (inel culinar) sau într-un vas.
- 6
Se decorează cu măsline verzi, pătrunjel, boabe de porumb, mazăre şi se lasă la frigider minimum 30 de minute.
- 7
Se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.