Ruladă
Ingrediente (2 porții)
| 400 g | pulpă de vită |
| 400 g | cașcaval |
| 2 | cartofi mari |
| 1 | lămâie |
| frunze de rucola | |
| mărar proaspăt | |
| pătrunjel proaspăt | |
| ulei de măsline | |
| sare | |
| piper |
Preparare
- 1
Se taie bucata de pulpă în două. Se bat bine și se sărează și piperează.
- 2
Se rade cașcavalul pe răzătoarea mică și se amestecă cu verdeața tocată mărunt.
- 3
Se pune umplutură de cașcaval pe fiecare bucată de carne și se rulează cu grijă. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Din această umplutură se păstrează două linguri și pentru cartofi.
- 4
Se spală cartofii și se împachetează în folie de staniol. Se pun în tavă lângă rulade și se bagă la cuptor pentru 60 minute.
- 5
Se despachetează cartofii, se despică pe mijloc. Se scoate puțin miez și se amestecă cu umplutura de cașcaval păstrată. Pasta obținută se pune pe despicătura din cartof.
- 6
Frunzele de rucola se spală bine, se presară cu sare și se stropesc cu ulei de măsline și suc de lămâie.
- 7
Rulada se servește cu cartof copt și salată de rucola.