Ruladă de pui cu smochine
Ingrediente (1 bucată)
| 2 kg | mușchiuleț de pui |
| 500 g | smochine uscate |
| 200 ml | cognac |
| 100 ml | smântână lichidă |
| 2 buc | ouă |
| 100 g | stafide |
| 2 buc | brânză topită |
| 100 g | măsline verzi |
Preparare
- 1
Avem nevoie de aproximativ 2 kg de mușchiuleț de pui, pe care îl batem bine, subțire, ca pentru șnițele, apoi îl condimentăm cu sare, piper și boia și îl așezăm pe hârtie de copt.Pentru ruladă, folosim 1,3 kg din mușchiulețul de pui, iar restul îl punem în blender împreună cu cognac, smântâna lichidă și ouăle. Mixăm foarte bine până obținem o pastă fină de pui.
- 2
Ungem bucățile de pui cu această pastă, apoi așezăm smochinele în șir, presărăm stafidele, adăugăm brânza topită tăiată cubulețe și măslinele verzi, așezate ca niște perle.
- 3
Formăm rulada pe suprafața de lucru, o rulăm strâns și o punem într-o tavă cu un pahar de apă. Coacem la 180°C timp de 40 de minute. După ce îndepărtăm hârtia de copt și folia de aluminiu, mai lăsăm 10 minute la cuptor pentru a se rumeni frumos.