Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ruladă pascală

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)

Valori nutritive

(Per porție)

Ingrediente (16 porții)

4 ouă
120 g zahăr
1 lingură zahăr vanilat
75 g făină
50 g amidon
1 vârf de cuțit praf de copt
zahăr pentru presărare pe pânză

Pentru umplutură:

6 foi de gelatină albă
1 mango copt
1 pahar lapte bătut (= 250 g)
60 g zahăr
80 ml suc de mango
300 ml smântână
16 ouă colorate din zahăr pentru garnitură

Preparare

    1

Ouăle se separă, gălbenușurile se amestecă cu 4 linguri de apă, zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă. Albușurile se bat spumă și se încorporează. Făina, amidonul și praful de copt se cern în acest amestec. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de cop și se coace în cuptorul încins în prealabil la 200 °C, aprox. 10-12 minute. Se răstoarnă pe o pânză presărată cu zahăr, se scoate hârtia, blatul se rulează cu ajutorul pânzei și se lasă la răcit.

    2

Gelatina se înmoaie. Fructul de mango se curăță de coajă, pulpa se desprinde de sâmbure prin crestare și se taie cubulețe. Se amestecă laptele bătut cu zahărul. Gelatina se dizolvă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar în sucul de mango, se amestecă cu laptele bătut și se lasă la răcit. 200 ml de smântână se bat tare și de îndată ce crema începe să se închege, se încorporează cu atenție smântâna și bucățile de mango.

    3

Blatul se ia cu atenție de pe pânză, se umple cu rema, se rulează din nou și se lasă la răcit aprox. 1 oră. Restul smântânii se bate tare, se toarnă într-un poș cu vârf în formă de stea, se aplică forme pe ruladă, se decorează cu ouăle de zahăr și se servesc.