Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ruladă cu dovleac și tofu

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 kg dovleac plăcintar
2 linguri ulei de măsline
300 g tofu scurs și tocat mare
50 g parmezan ras
4 cepe verzi
5 fire mărar
6 foi de plăcintă
piper negru, proaspăt măcinat

Preparare

    1

Se încinge cuptorul la 200°C. Se căptușește o tavă de copt cu hârtie de pergament. Se curăță dovleacul și se taie în cuburi de 2 cm. Se pun într-un castron mare, se adaugă 1 lingură de ulei și se amestecă bine. Se întinde dovleacul pe tava pregătită. Se coace 20-25 de minute sau până ce e rumenit și fraged.

    2

Se transferă jumătate din dovleacul copt, toată cantitatea de tofu și jumătate din parmezan într-un blender și se procesează până când se obține o pastă omogenă. Se toarnă într-un castron mare. Se adaugă restul de dovleac, ceapa verde feliată și mărarul tocat; se asezonează cu piper și se amestecă ușor.

    3

Se tapetează o tavă cu hârtie de pergament. Se așterne o foaie de plăcintă pe o suprafață plană și se unge cu puțin ulei. Se așază deasupra altă foaie; se unge și aceasta. Se repetă cu restul foilor de plăcintă. Se întinde mixtura de dovleac de-a lungul uneia dintre laturile mari ale foilor, lăsând 5 cm până la margine. Se rulează cu grijă o dată, apoi se pliază spre interior lateralele scurte și se continuă rularea, închizând înăuntru umplutura.

    4

Se pune ruloul pe tava de copt pregătită. Se unge cu restul de ulei și se presară deasupra parmezanul rămas. Se coace 20-25 de minute sau până când foile arată aurii și crocante. Se scoate rulada pe un platou și se lasă să stea 5 minute, apoi se feliază cu un cuțit ascuțit și se servește.