Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Rizoto cu sparanghel și broccoli

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 245/​1025
    kcal / kJ
  • 36 g
    carbo-hidrați
  • 10 g
    proteine
  • 7 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    245/1025 kcal/kJ, 36 g carbo-hidrați, 10 g proteine, 7 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

330 g orez arborio
2 cubulețe de concentrat de supă de legume (fără gluten)
1 căpățână mare de broccoli, de circa 400 g
12 vârfuri subțiri de sparanghel
50 g brânză parmezan sau Grana Padano, rasă

Util

  • Într-un rizoto tradițional, orezul trebuie amestecat în mod continuu, pe tot parcursul gătirii, în vreme ce supa este adăugată treptat. Această variantă, mult mai simplă, aproape că nu necesită manoperă. SUGESTII: Pentru o masă echilibrată nutrițional, servește orezul împreună cu o salată. Poți folosi 50 g brânză albastră în loc de parmezan. Înainte de a servi acest rizoto, adaugă-i puțină carne friptă de pasăre, tăiată în fâșii subțiri.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Dă în clocot 1 litru de apă, într-un ibric electric; toarnă apa într-o oală mare. Adaugă orezul și cubulețele de supă, fărâmițate. Acoperă vasul și clocotește lichidul, la foc iute. Îndepărtează capacul, amestecă rapid, apoi micșorează flacăra. Pune la loc capacul, lăsând totuși o fantă, și fierbe orezul 10 minute, amestecând în răstimpuri.

    2

Detașează tulpinile de broccoli, apoi taie căpățâna în buchețele mici. Curăță sparanghelul și taie-l în bucăți de 3 cm, pe diagonală.

    3

Adaugă buchețelele de broccoli și sparanghelul la orez. Mărește flacăra la mediu și gătește toate legumele, acoperit, timp de 4-5 minute (orezul trebuie să fie moale).

    4

Ia oala de pe foc. Asezonează cu piper negru, proaspăt măcinat; înglobează în rizoto parmezanul și 1 lingură de ulei de măsline extravirgin. Acoperă preparatul și lasă-l să stea 5 minute, înainte de a-l servi.