Rizoto cu sparanghel și broccoli
Valori nutritive
(Per porție)-
245/1025kcal / kJ
-
36 gcarbo-hidrați
-
10 gproteine
-
7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
245/1025 kcal/kJ,
36 g carbo-hidrați,
10 g proteine,
7 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
330 g | orez arborio |
2 | cubulețe de concentrat de supă de legume (fără gluten) |
1 | căpățână mare de broccoli, de circa 400 g |
12 | vârfuri subțiri de sparanghel |
50 g | brânză parmezan sau Grana Padano, rasă |
Util
-
Într-un rizoto tradițional, orezul trebuie amestecat în mod continuu, pe tot parcursul gătirii, în vreme ce supa este adăugată treptat. Această variantă, mult mai simplă, aproape că nu necesită manoperă. SUGESTII: Pentru o masă echilibrată nutrițional, servește orezul împreună cu o salată. Poți folosi 50 g brânză albastră în loc de parmezan. Înainte de a servi acest rizoto, adaugă-i puțină carne friptă de pasăre, tăiată în fâșii subțiri.
Preparare
- 1
Dă în clocot 1 litru de apă, într-un ibric electric; toarnă apa într-o oală mare. Adaugă orezul și cubulețele de supă, fărâmițate. Acoperă vasul și clocotește lichidul, la foc iute. Îndepărtează capacul, amestecă rapid, apoi micșorează flacăra. Pune la loc capacul, lăsând totuși o fantă, și fierbe orezul 10 minute, amestecând în răstimpuri.
- 2
Detașează tulpinile de broccoli, apoi taie căpățâna în buchețele mici. Curăță sparanghelul și taie-l în bucăți de 3 cm, pe diagonală.
- 3
Adaugă buchețelele de broccoli și sparanghelul la orez. Mărește flacăra la mediu și gătește toate legumele, acoperit, timp de 4-5 minute (orezul trebuie să fie moale).
- 4
Ia oala de pe foc. Asezonează cu piper negru, proaspăt măcinat; înglobează în rizoto parmezanul și 1 lingură de ulei de măsline extravirgin. Acoperă preparatul și lasă-l să stea 5 minute, înainte de a-l servi.