Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pulpă de rață pe pat de ceapă

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

250 ml vin alb
100 ml ulei
250 ml zeamă de varză murată
50 ml oțet balsamic
50 g unt
1 varză roșie
2 pulpe de rață
6 cepe
2 căței de usturoi
4 cuișoare
0.5 linguriță cimbru
2 foi de dafin
1 linguriță zahăr
sare
piper

Preparare

    1

Se curăță varza, se dă pe răzătoare, se presară sare și se lasă aproximativ 30 minute să se înmoaie.

    2

Se încinge 100 ml ulei într-o tigaie și când e bine încins, se adaugă varza.

    3

Se călește timp de 10 minute, apoi se stinge cu zeamă de varză.

    4

Se lasă să fiarbă timp de 30 minute. Când se absoarbe toată zeama se poate adăuga apă.

    5

Usturoiul se curăță și se zdrobește, iar o ceapă se taie julienne. Pulpele de rață se spală bine, se condimentează cu sare și piper, apoi se înnăbușă în unt împreună cu ceapa, usturoiul și un pahar de apă timp de 10-15 minute, într-o oală cu capac, la foc mediu.

    6

Se unge o tavă cu două linguri de ulei se pun pulpele, peste care se pun sosul în care au fost înăbușite, cuișoarele, cimbrul, vinul și foile de dafin. Se stropește cu puțină apă apoi tava se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor. După 25 de minute se îndepărtează folia, se toarnă peste pulpe din sosul din tavă și se mai lasă 10 minute.

    7

Se curăță, se spală și se taie restul de ceapă julienne. Într-o tigaie se pune uleiul rămas și ceapa. Se condimentează cu sare și se lasă la foc mic, amestecând des. După 10 minute se adaugă zahărul și oțetul balsamic, amestecând pe foc încă 20 de minute. Se servesc pulpele pe pat de ceapă caramelizată.