Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Pulpă de porc fără os la cuptor cu legume de sezon

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg pulpă de porc fără os
100 ml ulei de măsline
4 morcovi
100 g ceapă albă
150 ml vin roșu
1 ardei gras
1 ceapă roşie
10 g cimbru uscat
4 căței usturoi
3 roșii
2 tulpini țelină cu frunze
500 g ciuperci
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Pulpa de porc fără os se tranșează în fâșii și se lasă la marinat pentru 2-3 ore, la rece. Peste carne se presară sare, piper, cimbru uscat alături de doi căței de usturoi răzuiți. Carnea se stropește cu puțin ulei și se masează bine pentru a se pătrunde aromele condimentelor în ea. Se acoperă cu folie și se lasă la rece pentru 2-3 ore, de preferat în frigider.

    2

Separat, se curăță și se spală legumele. Se taie în fășii groase și lungi. Roșiile se taie în jumătăți sau sferturi. După ce sunt gata toate îngredientele, se pune pe aragaz o tigaie de tip wok și se încinge bine cu puțin ulei de măsline. Întâi se prepară carnea. După ce pulpa de porc a stat suficient la macerat, se așează într-o tavă de cuptor și se înțeapă cu o furculița din loc în loc. Se toarnă vinul roșu peste carne și se mai adaugă ulei în tavă, dar și o ceașcă cu apă.

    3

Se acoperă tava cu o hârtie de copt care se străpunge din loc în loc cu o scobitoare. Peste hârtia de copt se pune o folie de aluminiu, de asemenea străpunsă din loc în loc cu o scobitoare. Se pune tava cu pulpa de porc la cuptor pentru aproximativ o oră, la o tempertaură de 180°C. După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se descoperă carnea și se testează cu o furculiță dacă este bine patrunsă. Între timp se pun la prăjit legumele gata pregătite (morcovii, ceapa albă, ardeiul gras, ciupercile și ceapa roșie) adăugând ulei doar atunci când este necesar. Se prăjesc toate legumele la foc mare, timp de cinci minute, ca să se rumenească foarte bine, dar în același timp să rămână ușor crocante. În timpul acestui proces se amestecă continuu, pentru ca legumele să se prăjească uniform.

    4

După ce legumele sunt aproape gata, se pot adăuga în tava unde s-a preparat carnea. Toată compoziția rezultată se amestestă pentru încă una-două minute, până când sosul se va îngroșa, iar carnea și legumele vor căpăta un aspect lucios și o consistență vâscoasă.

    5

Se adaugă tulpinile de țelină mărunțit și se amestecă în continuare. Dacă este necesar se poate asezona cu sare. Se lasă tava în cuptor pentru încă 10 minute timp în care se întoarce carnea și pe partea cealalată pentru o rumenire uniformă.