Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Pui cu sos de roșii și busuioc

Pui cu sos de roșii și busuioc

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 327/​1368
    kcal / kJ
  • 8 g
    carbo-hidrați
  • 31 g
    proteine
  • 17 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    327/1368 kcal/kJ, 8 g carbo-hidrați, 31 g proteine, 17 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

2 linguri ulei de măsline
4 jumătăți piept de pui cu os
2 linguri făină
1 ceapă mică
4 căței de usturoi
125 ml vin roșu sec
410 g roșii tocate, din cutie
30 g busuioc proaspăt
0.5 linguriță sare
0.5 linguriță fulgi de ardei iute

Util

  • Vinul roșu poate fi înlocuit cu supă-bază de pui.


Preparare

1

Încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Tăvălește puiul prin făină, scuturând excesul. Prăjește puiul câte 5 minute pe fiecare parte sau până când s-a rumenit. Apoi, scoate-l pe o farfurie.

2

Pune în tigaie ceapa și usturoiul și călește-le, amestecând frecvent, timp de 7 minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Adaugă vinul și, mărind flacăra, fierbe amestecul 2 minute.

3

Adaugă roșiile, 3 linguri de busuioc, sarea și fulgii de ardei iute. Lasă amestecul să fiarbă, apoi pune puiul din nou în tigaie.

4

Redu focul, pentru ca lichidul să clocotească molcom, după care acoperă tigaia și gătește totul 10 minute sau până ce puiul este făcut, întorcându-l pe parcursul fierberii. Pune bucățile de pui pe farfurii individuale.

5

Adaugă în sos restul de busuioc. Lasă tigaia pe foc încă 1 minut.

6

Toarnă sosul peste pui și servește mâncarea.