Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pui și vafe

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 1182/​4942
    kcal / kJ
  • 92 g
    carbo-hidrați
  • 61 g
    proteine
  • 62 g
    grăsimi
  • 7.6
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    1182/4942 kcal/kJ, 92 g carbo-hidrați, 61 g proteine, 62 g grăsimi, 7.6 UG

Ingrediente (2 porții)

Pentru pui:

250 g de piept de pui (150 g)
200 ml de lapte bătut (1% grăsime)
1 lămâie verde bio
125 g de făină de grâu
1 linguriță praf de copt
1 linguriță piper roșu
1 linguriță usturoi granulat
1 ou (mărimea M)
sare
piper
400 ml de ulei vegetal

Pentru aluat:

50 g de unt moale
2 ouă ouă (mărimea M)
100 g de făină de grâu (tip 405)
1 linguriță de praf de copt
sare
100 ml de lapte bătut (1% grăsime)
50 g de brânză Gouda rasă

În plus:

80 g de salată de varză

Util

  • Acest preparat se potrivește de minune cu maioneză sau cu sos cocktail.


Preparare

    1

Se spală pieptul de pui, se usucă și se taie în două. Se spală lămâia verde în apă caldă, se răzuiește coaja și se stoarce sucul. Se pune pieptul de pui într-un castron cu lapte bătut, coaja și sucul de lămâie verde și se lasă acoperit la marinat timp de cel puțin 8 ore, de preferat, peste noapte.

    2

A doua zi, pentru aluat, se amestecă untul într-un castron cu ajutorul telului unui mixer de mână, până când devine cremos. Se amestecă treptat cu ouăle. Se amestecă încet făina, praful de copt și sarea. Apoi se amestecă laptele bătut cu brânza Gouda.

    3

Se amestecă într-un castron făina, praful de copt, piperul roșu și usturoiul granulat. Într-un alt castron, se bate oul cu 100 ml de lapte bătut, sare și piper. Se trece puiul mai întâi prin amestecul de făină, apoi prin amestecul de ouă și din nou prin amestecul de făină.

    4

Se preîncălzește aparatul de vafe și se coc vafele în porții, conform instrucțiunilor.

    5

Se încălzește uleiul într-o tigaie la aproximativ 170 °C și se prăjește puiul în el timp de aproximativ 6 minute. Apoi se lasă la scurs pe un prosop sau pe un grătar de bucătărie.

    6

Se așază puiul prăjit și salată de varză peste vafe și se servesc.