Pui cu lămâie și usturoi
Ingrediente (2 porții)
200 ml | supă de legume |
100 ml | ulei |
2 | pulpe mari, întregi |
1 | lămâie |
2 | căpățâni de usturoi |
1 | ceapă |
rozmarin | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pulpele de pui se pot fierbe înainte pentru a se pregăti mult mai repede.
- 2
Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie și se pune ceapa la rumenit. Între timp se încinge cuptorul la 180 grade.
- 3
Se unge o tavă cu puțin ulei, se pune puiul și se toarnă deasupra ceapa și uleiul în care a fost călită. Se toarnă supa de legume în tavă. Căpățânile de usturoi se taie pe orizontală și se pun întregi în tavă alături de pui.
- 4
Lămâia se spală bine, apoi se taie felii și se pun peste pui, în tavă. Se presară rozmarin, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor. Se întoarce puiul pe toate părțile pentru a se rumeni uniform.
- 5
Se lasă la copt 15 minute, apoi se scoate folia și se mai lasă 5 minute. Se servește cald cu salată de roșii și castraveți.