Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură tradițională din bezea

Cel mult 30 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 porții)

8 ouă
2 bucăți păstaie de vanilie
250 g zahăr
250 g făină
10 g sare
300 g înghețată de vanilie
300 g înghețată de fructe

Preparare

    1

Ouăle întregi se sparg și se pun într-un castron mare. Se adaugă sarea, zahărul și semințele răzuite din păstaia de vanilie. Se mixeză cu mixerul la viteză mare timp de 4-5 minute, până la obținerea unei compoziții care a crescut mult în volum.

    2

Se presară deasupra făina și se încorporeză în baza de ouă bătute cu o spatulă fexibilă. Odată bine omogenizată compoziția, se toarnă tot conținutul castronului într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, se nivelează bine și se coace în cuptorul în forme dorite preîncălzit la 180°C la o înălțime medie timp de 12-15 minute până când blatul e ușor auriu și trece testul scobitorii.

    3

Se rastoarnă blatul copt cât este fierbinte cu partea superioară pe un prosop de bucătărie. Se îndepărtează delicat hârtia de copt, apoi se rulează strâns blatul, cu ajutorul prosopului. Se lasă să se răcească în această poziție si după ce e complet rece, se derulează, se scoate prosopul și se umple cu amestecul dorit.

    4

În ceea ce privește prepararea bezelei, pentru aceasta este nevoie ca albușurile de ouă să fie bătute bine, peste care se încorporează zahărul și se mai bat până se ține albușul bine.

    5

Compoziția trebuie să fie destul de tare ca în momentul în care aceasta se toarnă peste forma dorită, bezeaua să nu se întindă. Se unge o tavă cu unt, se presară cu faină, se așează forma de bezea și se lasă în cuptor pentru aproximativ jumătate de oră având grijă să nu se îngălbenească.

    6

Peste blatul preparat se așează un strat de înghețată de vanilie, apoi un start de înghețată cu fructe iar totul se acoperă cu bezeaua preparată. Acest fel de desert se servește imediat cât este bezeaua fierbinte, având în vedere că înghețata nu are cum să reziste în consitența ideală la nesfîrșit.

    7

Acest dulce este un desert elegant, amuzant și ușor de adaptat preferințelor și gusturilor fiecăruia.