Prăjitură cu piersici
Ingrediente (6 porții)
125 g | făină |
350 g | zahăr |
20 ml | ulei |
5 | ouă |
1 | praf de copt |
3 | piersici |
Preparare
- 1
Se pun 200 g zahăr în forma în care se va coace prăjitura. Se pune pe foc mic și se topește zahărul. Se amestecă continuu, pentru a nu se arde. Când este complet topit se ia de pe foc și se rotește forma astfel încât să se tapeteze pereții până sus.
- 2
Se decojesc piersicile, se taie pe jumătate și se scot sâmburii. Se pun în formă, pe zahărul ars, cu partea rotună în jos.
- 3
Se freacă gălbenușurile cu 150 g zahăr și se toarnă uleiul treptat. Se adaugă albușurile bătute spumă, se omogenizează și se presară făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează cu grijă și se toarnă peste piersici.
- 4
Se coace 45 minute la foc moderat. Se răstoarnă pe platou. Astfel piersicile vor fi la suprafață.