Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură cu nuci și alune

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 198/​831
    kcal / kJ
  • 18.1 g
    carbo-hidrați
  • 5.1 g
    proteine
  • 11.4 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    198/831 kcal/kJ, 18.1 g carbo-hidrați, 5.1 g proteine, 11.4 g grăsimi

Ingrediente (20 porții)

Pentru aluat

150 g făină integrală
150 g făină de grâu
150 g brânză dulce de vaci
75 ml lapte integral
75 ml ulei de rapiță
70 g zahăr brut din trestie de zahăr
1 piculeț praf de copt
1 vârf zahăr vanilat
1 vârf sare

Pentru umplutură:

100 g alune măcinate
100 g nuci tocate
70 g zahăr brut din trestie de zahăr
2 ouă
1 lămâie
2 linguri lapte

Util

  • Această prăjitură se coace cu un așa-numit aluat cu brânză dulce și ulei. Cu aluatul cu brânză dulce și ulei obțineți sigur un succes și nu este nevoie să crească ca un aluat clasic cu drojdie. Dacă preferați să folosiți aluat cu drojdie, luați în calcul timpul necesar pentru ca aluatul să crească.


Preparare

    1

Preîncălziți cuptorul cu convecție la 175 °C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Puneți toate ingredientele pentru aluat într-un castron și frământați cu spirala de aluat al mixerului de mână până la omogenizare. Nu frământați prea mult timp!

    2

Separați un ou. Se amestecă nucile, zahărul, un ou întreg, albușul și coaja de lămâie cu trei-patru linguri de apă pentru a forma un amestec de nuci.3

    3

Formați o sferă din aluat și întindeți-o într-un dreptunghi alungit, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindeți amestecul de nuci pe aluat. Se lasă un centimetru din marginea aluatului pe o parte lungă. Dacă este necesar, mai distribuiți încă 1-3 nuci întregi pe aluat.

    4

Înfășurați aluatul de pe cealaltă parte lungă și așezați-l în formă de „șase" mare pe tava de copt. Apăsați capetele spre interior.

    5

Amestecați gălbenușul de ou rămas cu laptele și ungeți uniform prăjitura cu el. La final, faceți tăieturi în zigzag în rulada de aluat cu un cuțit ascuțit, astfel încât aluatul să se ridice uniform în timpul coacerii.

    6

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute.