Prăjitură cu miere
Valori nutritive
(Per porție)-
111/469kcal / kJ
-
18 gcarbo-hidrați
-
3 gproteine
-
3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
111/469 kcal/kJ,
18 g carbo-hidrați,
3 g proteine,
3 g grăsimi
Ingrediente (35 bucăți)
| 250 g | miere |
| 50 g | zahăr nerafinat din trestie |
| 2 linguriţe | mirodenii pentru turtă dulce |
| 1 linguriţă | scorţişoară |
| coaja proaspăt rasă de la o portocală | |
| 500 g | făină de grâu (tip 550) sau făină de alac (tip 630) |
| 120 g | migdale măcinate |
| 50 g | migdale tocate |
| 1 plic | praf de copt cu cremă de tartar |
| 1 | praf de sare |
| 2 | ouă |
| glazură din zahăr pudră pentru ornare |
Preparare
- 1
Încălzește ușor într-o oală mierea, zahărul nerafinat din trestie, mirodeniile şi coaja de portocală şi amestecă până când zahărul s-a topit complet.
- 2
Lasă amestecul cu miere să se răcească la temperatura camerei.
- 3
Într-un castron mare, amestecă făina cu cele două sortimente de migdale, cu sare şi cu praful de copt cu cremă de tartar.
- 4
Frământă amestecul cu miere cu cel de făină până obţii un aluat omogen.
- 5
Modelează aluatul sub formă de bilă şi lasă-l să se odihnească cca. 30 de minute în frigider.
- 6
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- 7
Pe o suprafaţă de lucru pe care ai presărat făină, întinde aluatul la o grosime de cca. ½ de centimetru şi decupează forme şi figuri.
- 8
Aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le timp de cca. 10 minute, pe şina centrală.
- 9
După ce se răcesc, ornează prăjiturile cu miere cu glazură de zahăr.