Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Prăjitură cu glazură de citrice
© Burda România

Prăjitură cu glazură de citrice

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (16 porții)

350 g urdă sau ricotta
45 g stafide aurii
3 linguri brandy
3 linguri griș
3 gălbenușuri
85 g zahăr
3 linguri zeamă de lămâie
1 fiolă esență de vanilie
coaja rasă de la 2 lămâi
1 lingură unt pentru formă

Pentru decor:

2 portocale
2 mineole
1 lămâie
4 linguri marmeladă

Util

  • Poți înlocui stafidele cu bucățele de caise uscate sau cu cireșe confiate. Pentru o aromă mai pronunțată de citrice, adaugă în pască și coajă rasă de portocală și înmoaie stafidele în zeamă proaspătă de mineole.


Preparare

    1

Pui stafidele într-un castron, le stropești cu brandy și le lași să se înmoaie ½ oră. Pasezi brânza printr-o sită.

    2

Mixezi gălbenușurile împreună cu zahărul până când se dizolvă. Adaugi urda, zeama de lămâie, aromele, stafidele și grișul. Omogenizezi compoziția și o torni într-o formă rotundă, cu diametrul de 20 cm, în prealabil unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt.

    3

Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-30 de minute, până când se rumenește la suprafață, iar marginile i se desprind de formă. Stingi focul la cuptor, deschizi puțin ușa acestuia și lași prăjitura să se răcească în formă, în cuptorul stins, aproximativ 2 ore.

    4

Cu 1 oră înainte de a aduce la masă prăjitura, o decorezi cu rondele de citrice decojite. Încălzești marmelada și ungi pasca și fructele cu un strat fin de marmeladă.