Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură Frankenstein

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (20 bucăți)

250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
5 ouă
350 g făină
1 plic praf de copt
125 ml ulei vegetal
125 ml limonadă de portocale
coaja răzuită şi zeama de la o lămâie netratată
10 g colorant alimentar verde, rezistent la coacere + pentru ornat
120 g dulceaţă de căpşuni
100 g zahăr pudră
20 g glazură de ciocolată amăruie
ochi de zahăr

Util

  • Ornaţi după preferinţe cu bezele trase în ciocolată.


Preparare

    1

Frecaţi zahărul, zahărul vanilat şi ouăle până obţineţi o spumă groasă. Amestecaţi făina cu praful de copt şi adăugaţi alternativ ulei şi limonadă.

    2

Încorporaţi coaja rasă de lămâie şi zeama, precum şi colorantul alimentar. Întindeţi aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-l în cuptorul preîncălzit la 180°C (gaz: treapta 3, convecţie aer 160°C) aprox. 30-35 minute, până devine brun-auriu. Lăsaţi prăjitura să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

    3

Tăiaţi prăjitura în jumătăţi, ungeţi una dintre jumătăţi cu dulceaţă încălzită şi aşezaţi celaltă jumătate deasupra. Amestecaţi zahăr pudră cu puţină apă şi colorant alimentar. Topiţi glazura de ciocolată în baie de aburi.

    4

Ungeţi prăjitura cu glazura de zahăr şi ornaţi-o cu ochi de zahăr şi glazură de ciocolată într-un design stil Frankenstein.