Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură cu cireșe și ciocolată

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 389/​1630
    kcal / kJ
  • 34.7 g
    carbo-hidrați
  • 7.1 g
    proteine
  • 24.6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    389/1630 kcal/kJ, 34.7 g carbo-hidrați, 7.1 g proteine, 24.6 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

200 g ciocolată amăruie
500 ml frișcă
3 ouă
60 g zahăr
1 lingură zahăr vanilat
75 g făină
15 g amidon
1 vârf de cuțit praf de copt
2 foi gelatină albă
200 g vișine (pahar)
100 g sos de brânză
2 linguri zahăr pudră
1 linguriță suc de lămâie
1 vârf de cuțit coajă de lămâie
inimioare roz și roșii din zahăr

Preparare

    1

Pentru crema de ciocolată se toacă ciocolata în bucăți mari și se lasă să se topească încet. Se toarnă 400 ml frișcă încet în ciocolată. Ouăle se separă, gălbenușurile, 2 linguri apă, zahărul și zahărul vanilat se omogenizează. Albușul se bate spumă și se adaugă în crema de gălbenușuri, făină, amidon și se strecoară praf de copt deasupra și se amestecă. Aluatul se umple în 2 forme de inimioară cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încins în prealabil, la 180 °C (Gaz: Treapta 3, Aer de recirculare 160 °C) aprox. 15-20 minute. Biscuitul se lasă la răcit pe un grilaj de bucătărie și se taie de 2 ori pe diagonală. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vișinele se usucă prin tamponare. Sosul de brânză, zahărul pudră, sucul și coaja de lămâie se amestecă. Gelatina se dizolvă, se încorporează în sosul de brânză și se lasă la răcit. Restul de frișcă se bate până se întărește și de îndată ce începe crema să se gelifieze, se introduce jumătate din frișcă. Se taie în jumătăți cireșele și se distribuie pe primul blat. Amestecul de ciocolată se bate omogen și o pare se toarnă pe cireșe. Se pune al doilea blat și se unge cu sosul de brânză. Se așează blatul superior, se unge cu restul de cremă de ciocolată, se ornează cu stropi de frișcă, se presară cu inimi de zahăr și se lasă aproximativ 2 ore la rece. Tortul se taie bucăți și se servește.