
Prăjitură cu ciocolată
Ingrediente (8 porții)
Pentru blat:
170 g | unt |
150 g | ciocolată |
210 g | zahăr |
150 g | făină |
2 | ouă |
esenţă de rom | |
praf de copt |
Pentru glazură:
100 g | ciocolată amăruie |
100 ml | frişcă lichidă |
coajă de portocală confiată |
Preparare
- 1
Se taie untul cuburi şi ciocolata se rupe în bucăţele, după care se pun într-o crăticioară la topit, la foc mic.
- 2
Într-un castron se pun zahărul, ouăle şi esenţa de rom şi se amestecă bine, câteva minute cu un mixer. Peste acest amestec se adaugă ciocolata topită cu unt şi se mixează 2 minute.
- 3
La urma se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi iar se mixează bine, pentru a se evita cocoloaşele. Compoziţia pentru blat se toarnă într-o tavă, căptuşită cu hărtie de copt. Se coace la foc potrivit.Se face glazura din ciocolată şi frişcă lichidă şi se acoperă cu ea prăjitura, după ce s-a răcit.
- 4
Se serveşte ornată cu coajă de portocală tăiată fideluţă şi confiată.