Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură de casă cu prune

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (20 bucăți)

Pentru aluat

4-5 linguri ulei
1/2 linguriță sare
350 g făină
150-180 ml lapte
1 cub drojdie (42 g)
3-4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 ou
unt pentru tavă

Pentru decor

5-6 linguri pesmet
1.5 kg prune
50 g fulgi de migdale
2-3 linguri zahăr
praf de scorțișoară

Preparare

    1

Pentru aluatul cu drojdie se pun într-un castron uleiul, sarea și făina. Se bate laptele cu drojdie, zahăr, zahăr vanilat și, opțional, 1 ou și se adaugă în compoziție.

    2

Se frământă ingredientele cu mixerul sau în robotul de bucătărie 4-5 minute până se obține un aluat omogen. Acesta se frământă apoi puțin cu mâinile, se modelează sub formă de bilă, se acoperă și se lasă să crească 30 de minute, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 220°C (200°C cu ventilator, treapta 4-5).

    3

Se unge tava sau se tapetează cu hârtie cerată. În cazul în care tava nu este suficient de înaltă, se îndoaie marginea hârtiei astfel încât zeama care se formează în timp ce se coace să nu se scurgă. Se întinde aluatul în tavă și se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță. Deasupra se presară pesmetul și se lasă aluatul 15 minute să crească.

    4

Între timp se spală prunele, se scurg, se taie pe lungime și li se îndepărtează sâmburii. Apoi se mai taie o dată pe lungime și se așază feliile de fructe în tavă, foarte aproape una de alta, precum țiglele de pe acoperiș. Se prespară cu așchiile de migdale. Se lasă aluatul să mai crească puțin.

    5

Se ține tava 25-30 de minute în cuptorul încins în prealabil. Se scoate de la cuptor și se presară prăjitura cu zahăr și scorțișoară.