Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură cu brânză de vaci și coacăze

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

375 ml lapte
1 praf sare
100 g griș
3 ouă
750 g coacăze amestecate (roșii și negre)
1 lămâie
50 g unt moale
125 g zahăr brun
1 linguriță vanilie măcinată
300 g brânză de vaci
50 g făină integrală
1 linguriță praf de copt
ulei pentru tavă

Preparare

    1

Se dă în fiert laptele cu sare. Se adaugă grișul și se mai dă o dată în fiert. Se ia vasul de pe foc. Se amestecă grișul 10 minute până se umflă și se lasă să se răcească.

    2

Se separă ouăle. Se spală coacăzele și se desprind de pe ciorchine. Se spală lămâia, se șterge și se taie în jumătate. Se rade coaja de la o jumătate și se storc ambele jumătăți de zeamă.

    3

Pentru aluat, se amestecă bine untul cu zahăr, vanilie și coajă de lămâie. Se adaugă treptat gălbenușurile şi grişul, apoi se amestecă compoziţia rezultată cu brânza de vaci.

    4

Se unge forma cu ulei. Se încinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3). Se adaugă coacăzele peste aluat. Se bat albșurile spumă și se toarnă peste coacăze. Se amestecă făina cu praful de copt, se cern deasupra și se amestecă totul cu grijă.

    5

Se toarnă aluatul în formă și se netezește. Se coace 50-60 de minute la cuptor. Se lasă prăjitura circa 10 minute în formă să se răcească. Se desprinde din formă și se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.