Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Prăjitură cu brânză și lămâie

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 220/​920
    kcal / kJ
  • 32 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 7 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    220/920 kcal/kJ, 32 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 7 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

45 g stafide sultanine (aurii)
3 linguri brandy
3 linguri griș
340 g brânză ricotta
3 gălbenușuri de ouă mari
85 g zahăr tos
3 linguri suc de lămâie
2 lingurițe extract de vanilie
coaja rasă fin de la 2 lămâi mari

Topping:

2 portocale
2 satsuma
1 lămâie
4 linguri marmeladă de lămâie

Preparare

    1

Se pun stafidele într-un castronel, se adaugă brandy-ul și se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute sau până ce majoritatea lichidului a fost absorbită.

    2

Se încălzește cuptorul la 180°C. Se căptușește cu hârtie pergament, unsă cu puțin unt, fundul unei forme de copt cu fund detașabil, neaderentă, de 20 cm diametru. Se ung cu puțin unt și marginile formei. Se presară 1 lingură griș în formă, se întoarce și se înclină ca să acopere uniform fundul și lateralele, apoi se scutură excesul de griș. Se pune forma deoparte.

    3

Se pune brânza ricotta într-o sită fină și se pasează într-un castron. Se incorporează gălbenușurile de ou, zahărul, sucul de lămâie, extractul de vanilie și restul de griș. Se adaugă coaja rasă de lămâie și stafidele împreună cu brandy-ul.

    4

Se toarnă mixtura în forma pregătită și se netezește la suprafață. Se coace 35–40 de minute sau până când suprafața este rumenită, iar marginile se desprind de formă. Se lasă să se răcească în cuptorul stins 2–3 ore, cu ușa întredeschisă.

    5

Pentru topping, se descojesc portocalele, satsumele și lămâia, îndepărtând membrana albă, apoi se taie feliuțele printre membrane. Se încălzește marmelada foarte încet, într-o crăticioară, până se topește.

    6

Se scoate cu grijă blatul din formă și se pune pe un platou. Se unge cu o parte din marmelada topită. Se aranjează deasupra feliuțele de citrice și se glazurează cu restul de marmeladă. Se lasă marmelada să se întărească înainte de a servi prăjitura.