Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură cu ananas la tigaie

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 380/​1589.92
  kcal / kJ
 • 59 g
  carbo-hidrați
 • 4 g
  proteine
 • 15 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  380/1589.92 kcal/kJ, 59 g carbo-hidrați, 4 g proteine, 15 g grăsimi

Ingrediente (10 porții)

1/2 cană unt, tăiat cuburi
1 cană zahăr brun
1 cană zahăr
1 conservă ananas, feliat
1/2 cană nuci pecan, tocate
3 ouă, separate
1 linguriță esență de vanilie
1 cană făină albă
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
cireșe

Preparare

  1

Se topește untul într-o tigaie cu diametrul de 22-25 cm care se poate băga și în cuptor. Se adaugă zahărul brun; se amestecă bine, până când se topește zahărul. Se scurge ananasul, păstrând 1/3 cană suc.

  2

Se aranjează 7-8 felii de ananas în tigaie, peste zahăr, într-un singur strat (restul păstrează în frigider pentru altă utilizare). Se presară deasupra nuca; se dă tigaia deoparte.

  3

Într-un castron mare, se bat gălbenușurile până ce se îngroașă și devin de culoarea lămâii. Se adaugă treptat zahărul; se bat bine. Se adaugă vanilia și sucul de ananas păstrat.

  4

Se combină făina, praful de copt și sarea; se adaugă în compoziție și se amestecă bine. Într-un castronel, se bat albușurile cu mixerul, la viteză maximă, până când spuma formează creste tari. Se adaugă în aluat; se pune aluatul, cu lingura, în tigaie.

  5

Se coace la 190°C, timp de 30-35 minute sau până ce o scobitoare înfiptă în mijlocul compoziției este extrasă curată. Se lasă 10 minute înainte de a o răsturna pe un platou. Se pune câte o cireașă în mijlocul feliilor de ananas.