Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură Alaska cu negresă

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

Pentru blat

60 g ciocolată neîndulcită
1/2 cană grăsime vegetală
1 cană zahăr
1 linguriță esență de vanilie
2 ouă
3/4 cană făină albă
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1 l înghețată de iaurt și fructe de pădure, puțin moale
1 l înghețată de vanilie
1 cană nucă tocată, opțional

Pentru bezea

5 albușuri de ou
2/3 cană zahăr
1/2 linguriță sare de lămâie

Preparare

    1

Într-o cratiță mare, se topesc ciocolata și grăsimea vegetală; se ia cratița de pe foc și se adaugă zahărul și vanilia. Se adaugă ouăle, câte unul, bătând bine după fiecare. Se combină făina, praful de copt și sarea; se amestecă în mixtura de ciocolată. Se adaugă nuca, opțional. Se întinde într-o tavă de copt rotundă de 22 cm, unsă.

    2

Se coace la 175°C timp de 25-30 de minute. Se tapetează un bol de 20 sau 22 cm cu folie. Se întinde repede înghețata de iaurt și fructe de pădure pe fundul și pe marginile vasului, lăsând o adâncitură în centru; se acoperă și se dă la congelator 30 de minute. Se pune în adâncitura din mijloc înghețata de vanilie; se acoperă și se dă la congelator.

    3

Pentru asamblare, se pune baza de negresă pe un platou termorezistent de 25 cm. Se răstoarnă înghețata peste negresă. Se pune totul la congelator cât timp se pregătește bezeaua.

    4

Într-o cratiță groasă sau în bain-marie, se combină albușurile, zahărul și sarea de lămâie. Se încălzește la foc mic în timp ce se bate la viteză mică cu un mixer portabil, timp de 1 minut, curățând mereu marginile vasului. Se bate în continuare până când amestecul de ou ajunge la 71°C. Se ia de pe foc. Se bate la viteză maximă până se formează creste tari.

    5

Se întinde repede peste înghețată și negresă. Se coace la 260°C timp de 2–5 minute, sau până când bezeaua se rumenește ușor. Se transferă pe un platou și se servește imediat.