Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Poale-n brâu cu fructe

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 bucăți)

Pentru aluat

250 g brânză de vaci dietetică
250 g făină, plus o cantitate pentru frământat
250 g unt moale
2-3 linguri zahăr
1 praf sare

Pentru umplutură

2 piersici
100 g vișine
100 g compoziție de marțipan
2 linguri zeamă de lămâie
1 gălbenuş
1 lingură frișcă

Preparare

    1

Se scurge brânza de vaci. Se pune într-un castron, împreună cu făina, untul, zahărul și sarea și se frământă până se obține un aluat omogen. Se lasă aluatul 30 de minute la rece.

    2

Se întinde aluatul pe suprafața de lucru, într-un dreptunghi de 40 x 55 cm. Se taie în 12 pătrate cu latura de 13 cm. Din restul de aluat se ștanțează 12 cercuri mici.

    3

Se opăresc piersicile cu apă clocotită. Se descojesc, se taie în jumătăți și se îndepărtează sâmburii. Se taie pulpa bucăți sau felii mici.

    4

Se încinge cuptorul la 200°C (180°C cu ventilator sau treapta 3-4). Se spală vișinele, se curăță de coajă și sâmburi. Se taie marțipanul în 12 felii subțiri și se pune câte una în fiecare pătrat de aluat. Deasupra se împart fructele care se stropesc apoi cu zeamă de lămâie.

    5

Se îndoaie cele 4 colțuri ale fiecărui pătrat spre centru. Deasupra vârfurilor se așază câte un cerculeț de aluat. Se bate gălbenușul cu frișcă și se ung pachețelele. Se așază pachețelele într-o tavă pentru cuptor și se coc 20 de minute în cuptorul încins.