Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Platou de sushi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 466/​1950
  kcal / kJ
 • 71 g
  carbo-hidrați
 • 18.3 g
  proteine
 • 11 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  466/1950 kcal/kJ, 71 g carbo-hidrați, 18.3 g proteine, 11 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

Pentru orez

100 g orez pentru sushi
40 ml oțet din orez

Pentru rulourile maki

1/4 castravete
1/2 avocado
100 g file de somon
3 foi alge

Pentru servire

felii de ghimbir, murate
sos de soia de culoare închisă
pastă de wasabi

Util

 • Rogojina din bambus se înfășoară în prealabil cu folie transparentă. Această procedură este, pe de-o parte, mult mai igienică, dar simplifică semnificativ și curățarea, deoarece nu mai rămân boabe de orez prinse în fibrele rogojinii.


Preparare

  1

Orezul se pune într-un castron și se acoperă cu apă rece, se amestecă bine și se toarnă într-o sită. Procedura se repetă suficient de multe ori până când apa este complet limpezită și nu mai sunt vizibile resturi de amidon. La final, orezul se acoperă cu apă rece și se lasă să stea circa 20 minute.

  2

Orezul se mai toarnă încă o dată printr-o sită, se pune într-o oală împreună cu 350 ml de apă și se lasă să fiarbă. Oala se acoperă cu un capac și orezul se lasă să se înăbușe la foc slab timp de circa 10 minute. Aragazul se oprește, iar orezul se lasă să stea circa 20 minute în recipient închis.

  3

Orezul se pune într-o tavă și se afânează ușor cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecându-se în permanență cu oțetul pentru sushi adăugat treptat. La final, se acoperă cu o cârpă pentru vase umedă și se lasă să stea timp de circa 30 minute.

  4

Castravetele se spală, se usucă și se taie pe lungime în sferturi, se îndepărtează miezul cu sâmburi și se mai taie încă o dată pe jumătate, astfel încât să se obțină bețigașe cu o lățime de circa 1 cm. Avocado se taie în jumătăți, se îndepărtează sâmburele și se îndepărtează pulpa acestuia cu o lingură, apoi se taie tot în bețigașe cu o lățime de circa 1 cm. Fileul de somon se spală cu apă rece și se usucă. La final se taie tot în bețigașe cu o lățime de circa 1 cm.

  5

Rogojina din bambus se înfășoară strâns în folie transparentă. Foile de alge se taie în jumătate. O jumătate din foaia de alge se întinde de-a lungul pe rogojina din bambus, cu latura netedă în jos. Orezul se întinde pe foaie, lăsându-se însă o distanță de 3–4 cm spre marginea de sus. Orezul se apasă cu putere și se repartizează până la colțuri.

  6

Peste orez se plasează de-a lungul un bețigaș din castravete. Latura de sus a bețigașului se umezește ușor. Rogojina din bambus se rulează cu atenție, apăsând puternic de jos în sus. La final se redeschide, iar procedura se repetă cu următoarea foaie. În cazul avocadoului se aplică același principiu. Somonul se așază pe orez, acesta putând fi tăiat dacă e necesar, astfel încât să continue uniform din față înspre spate. Procedura se repetă de atâtea ori până când sunt consumate toate ingredientele.

  7

Rulourile maki se porționează uniform cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit și se servesc cu ghimbir, sos de soia și wasabi.


Vezi cum se face