Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcințele cu carne

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 1338/​5600
  kcal / kJ
 • 99 g
  carbo-hidrați
 • 62 g
  proteine
 • 71 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  1338/5600 kcal/kJ, 99 g carbo-hidrați, 62 g proteine, 71 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

150 g unt rece din frigider, tăiat cubulețe
310 g făină
450 g gulaș de vită
2 cepe mici
1 cățel de usturoi
2 linguri ulei
1 lingură bulion
200 ml vin roșu sec
300 ml supă de carne sau de legume
1 lămâie bio
1 frunză de dafin
1 gălbenuș
2 linguri lapte
făină pentru masa de lucru
piper
sare

Preparare

  1

Untul, 1 vârf de cuțit de sare și făina se amestecă cu spiralele pentru aluat ale mixerului, adăugând câte puțină apă rece până se obține un aluat omogen. Se formează o bilă de aluat, se înfășoară într-o folie și se pune deoparte.

  2

Pentru ragout, carnea se usucă prin tamponare și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm. Ceapa se curăță, se taie în jumătate și apoi fâșii. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.

  3

Uleiul se încinge într-o cratiță și se prăjește bine carnea în acesta, întorcând-o de pe o parte pe alta. Se adaugă ceapa și usturoiul și se călește scurt, împreună cu bulionul. Se presară făină deasupra, apoi se toarnă vin și supă și se condimentează cu sare și piper.

  4

Lămâia se spală cu apă caldă și se usucă. Coaja de pe jumătate din aceasta se dă pe răzătoare, apoi se adaugă împreună cu frunza de dafin în ragout. Se călește cu capacul deasupra, la foc mediu, aproximativ 1 oră și 30 de minute.

  5

Aluatul se întinde pe o suprafață de lucru presărată cu făină, cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se decupează câte 6 cercuri cu un diametru de aproximativ 10 cm și 6 cm. Se amestecă gălbenușul și laptele. Se ung cu grăsime 6 cupe ale unei tăvi de brioșe, se presară făină deasupra și se așază cercurile de aluat mai mari în centrul celor 6 cupe, apăsând bine aluatul pe marginile formei.

  6

Se condimentează ragout-ul cu sare și piper, se scoate frunza de dafin și se distribuie în porții egale, în cupele în care a fost întins aluatul. Marginile aluatului se ung cu amestecul de ou, se așază deasupra cercurile de aluat mai mici și marginile se sigilează apăsând cu o furculiță. Aluatul se unge cu restul oului și se coace în cuptorul pre-încins, pe grătarul din mijloc (aragaz electric: 200°C/ aer de circulație: 180 °C) 15–20 minute.

  7

Plăcintele se scot din cuptor, se extrag cu atenție din forme și se așază pe farfurie. Se recomandă servirea cu sos de roșii.