Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcintă cu varză

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (15 bucăți)

Pentru aluat

350 g făină, plus o cantitate pentru frământat
1/4 linguriță sare
1 ou
1 lingură oțet
3 linguri ulei de floarea-soarelui
125 g unt lichid, în plus pentru formă
100 ml supă concentrată, în plus pentru stropit

Pentru umplutură

200 g slănină afumată
600 g varză murată
1 lingură chimen
125 ml supă sau vin alb sec
sare
piper negru

Preparare

    1

Pentru aluat se frământă toate ingredientele cu 125 ml apă călduță. Se încinge cuptorul la 220°C (200°C cu ventilator sau treapta 4-5), se unge forma cu unt. Pe raftul de jos al cuptorului se pune un vas termorezistent cu apă fierbinte.

    2

Pentru umplutură se toacă slănina după ce i s-a îndepărtat șoriciul și se călește într-o tigaie mare. Se toacă varza murată și se adaugă peste slănină; se condimentează cu chimen. Se toarnă supa și se fierbe varza acoperită, la foc mic, 10 minute. Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se lasă la scurs într-o sită.

    3

Aluatul se împarte în 4 porții, care se întind pe rând cu mâna pe o pânză presărată cu făină, obținând câte o foaie dreptunghiulară, subțire ca o coală de hârtie. Dreptunghiurile de aluat se ung cu unt. Umplutura se întinde în așa fel pe foile de plăcintă, încât marginile laterale și cea din spate să rămână libere; marginile se umezesc cu supă.