kaufland.ro/retete
Plăcintă cu sparanghel
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
100 ml | smântână |
300 g | foitaj |
150 g | cașcaval |
200 g | mozzarella |
1 legătură | sparanghel |
2 | ouă |
1 | unt |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 180⁰C.
- 2
Se unge cu unt o tavă mică de plăcintă.
- 3
Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor și se aranjează în tavă. Se răsucesc marginile pentru a susține și mai bine compoziția de umplutura.
- 4
Peste foitaj se așază sparanghelul întreg sau tăiat de-a lungul. Deasupra se presară cașcavalul și mozzarella, ambele date pe răzătoare. Pentru gratinare, se toarnă la final ouăle bătute cu smântâna.
- 5
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la foc iute.
- 6
Se servește caldă sau rece, alături de un pahar cu bere.