kaufland.ro/retete
Plăcintă cu sparanghel
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
| 100 ml | smântână |
| 300 g | foitaj |
| 150 g | cașcaval |
| 200 g | mozzarella |
| 1 legătură | sparanghel |
| 2 | ouă |
| 1 | unt |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 180⁰C.
- 2
Se unge cu unt o tavă mică de plăcintă.
- 3
Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor și se aranjează în tavă. Se răsucesc marginile pentru a susține și mai bine compoziția de umplutura.
- 4
Peste foitaj se așază sparanghelul întreg sau tăiat de-a lungul. Deasupra se presară cașcavalul și mozzarella, ambele date pe răzătoare. Pentru gratinare, se toarnă la final ouăle bătute cu smântâna.
- 5
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la foc iute.
- 6
Se servește caldă sau rece, alături de un pahar cu bere.