Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Plăcintă raw de dovleac
© RawCoco

Plăcintă raw de dovleac

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 200/​836
  kcal / kJ
 • 38 g
  carbo-hidrați
 • 5.8 g
  proteine
 • 7.6 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  200/836 kcal/kJ, 38 g carbo-hidrați, 5.8 g proteine, 7.6 g grăsimi

Ingrediente (10 porții)

Blat:

200 g fulgi de ovăz
100 g nuci
100 g curmale
1 vârf de linguriță scorțișoară
1 vârf de linguriță sare neiodată
50 g smochine proaspete

Crema:

500 g dovleac plăcintar
80 g miere
20 g semințe de psyllium
0.5 linguriță scorțișoară
0.5 linguriță nucșoară

Înlocuitor pentru miere:

100 g gem de curmale

Util

 • Modalitate de servire: pentru a putea fi servită, este necesar să păstrăm plăcinta cel puțin 1 oră la congelator. Înainte de servire se lasă câteva minute la temperatura camerei. Dovleacul este bogat în antioxidanți și vitamine, reprezentând o sursă generoasă de vitamina A. Din multitudinea de beneficii putem remarca faptul că dovleacul stimulează pierderea în greutate datorită conținutului mare de fibre. De asemenea, dovleacul este recomandat persoanelor care depun efort fizic datorită conținutului mare de potasiu care ajută la refacerea echilibrului electrolitic al organismului.


Preparare

  1

Se pregătește blatul, astfel: se introduc într-un blender cu lama S fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, scorțișoara și sarea și se blendează. Se mixează până când compoziția devine ca o pastă lipicioasă.

  2

Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil sau într-o formă de tartă. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.

  3

Se prepară crema de dovleac, astfel: introducem în blender dovleacul, mierea, semințele de psillyum, scorțișoara și nucșoara. Se amestecă până se transformă totul într-o cremă omogenă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente pentru a prepara crema de dovleac.

  4

În inelul culinar, adăugăm peste blat, crema de dovleac.

  5

La final se creează decorul. Acesta poate fi din nuci zdrobite, felii de piersici și de dovleac.