Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcintă de pui

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 334/​1398
    kcal / kJ
  • 25 g
    carbo-hidrați
  • 19 g
    proteine
  • 17 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    334/1398 kcal/kJ, 25 g carbo-hidrați, 19 g proteine, 17 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

2 linguri ulei de măsline
3 fire de praz, doar partea albă și cea verde-pal, tocate mare
2 tulpini de țelină
2 morcovi mari
1 cartof roșu mare, tăiat bucăți
75 g ciuperci champignon
35 g făină
0.5 linguriță cimbru uscat
1 praf sare
400 ml supă-bază de pui, cu un conținut redus de sare
250 g pui gătit, pulpe sau piept (resturi sau poșate), tăiat cubulețe
155 g mazăre, proaspătă sau congelată
1 foaie de aluat fraged, decongelată
1 ou mare
1 lingură lapte

Preparare

    1

Se încinge uleiul într-o oală mare, la foc potrivit. Se adaugă prazul, țelina tocată mare, morcovii feliați mai gros și cartofii. Se călesc legumele, amestecând în răstimpuri, în jur de 5 minute. Se înglobează ciupercile feliate și se gătesc alte 5 minute.

    2

Se pune făina, cimbrul, sarea și se amestecă, apoi se adaugă supa-bază. Se mărește flacăra la mediu spre iute și se gătește totul 2 minute, omogenizând compoziția. Se adaugă puiul și mazărea. Se transferă mixtura într-un vas de plăcintă cu dia­me­trul de 23 cm.Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

    3

Între timp, se încinge cuptorul la 200°C. Se așterne aluatul pe o suprafață plană. Se bate oul cu laptele și se unge aluatul cu această mixtură. Se așază foaia, cu partea unsă în jos, peste ingredientele din vasul de plăcintă. Se taie marginile foii de aluat, dacă atârnă; eventual, se apasă cu dinții unei furculițe pe circumferință, ca să se obțină un model decorativ. Se unge partea de deasupra cu restul mixturii de ou. Se fac patru despicături de 2,5 cm în centrul aluatului, pentru a permite ieșirea aburilor.

    4

Se introduce plăcinta în cuptor pentru 25-30 de minute sau până când umplutura s-a înfierbântat, iar aluatul a devenit auriu. Se scoate mâncarea și se lasă la odihnă cel puțin 10 minute înainte de a o servi.