Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcinta păstorului

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 555/​2322
    kcal / kJ
  • 31 g
    carbo-hidrați
  • 44 g
    proteine
  • 28 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    555/2322 kcal/kJ, 31 g carbo-hidrați, 44 g proteine, 28 g grăsimi

Ingrediente (4 Porție)

750 g cartofi curățați și tăiați cubulețe
3 căței de usturoi, zdrobiți
60 ml smântână
sare
2 linguri unt
1 ceapă mică, tocată mărunt
3 morcovi
750 g pulpe de pui (dezosate și fără piele)
2 linguri făină
250 ml supă-bază de pui, cu un conținut redus de sare
155 g mazăre congelată
3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Preparare

    1

Într-o oală mare cu apă clocotită, se fierb molcom cartofii cu usturoiul, timp de 25 de minute sau până ce s-au frăgezit apoi se scurg. Se sfărâmă cu un zdrobitor de cartofi, apoi se adaugă smântâna și 1/2 linguriță de sare. Se lasă piureul deoparte.

    2

Între timp, se încinge cuptorul la 180°C. Se topește untul, la foc mic, într-o tigaie încăpătoare. Se adaugă ceapa și morcovii feliați subțire și se călesc, amestecând frecvent, timp de 7 minute, cât să se înmoaie. Se înglobează puiul tocat și se sotează 4 minute sau până ce nu mai e roz.

    3

Se presară făina pe mixtura de pui și se gătește totul, amestecând, aproximativ 1 minut sau până la omogenizare. Se adaugă treptat supa-bază și restul de sare; se dă în clocot. Se micșorează flacăra, pentru a fierbe molcom, și se gătește compoziția, amestecând frecvent, timp de 5 minute sau până ce sosul s-a îngroșat ușor. Se încorporează mazărea și pătrunjelul; se amestecă din nou.

    4

Se toarnă mixtura într-o formă de plăcintă cu diametrul de 23 cm. Se aranjează deasupra piureul de cartofi.

    5

Se coace preparatul 30 de minute sau până ce toppingul este rumenit și crocant. Se servește mâncarea fierbinte.