Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcintă cu mere la grătar

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 368/​1539
    kcal / kJ
  • 40 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 16 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    368/1539 kcal/kJ, 40 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 16 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

350 g mere
450 g aluat de patiserie congelat
1 lămâie verde bio
2 linguri pastă de migdale
4 linguri zahăr brun
100 g migdale tocate
1/2 legătură busuioc
50 g unt lichid, puțin răcit

Util

  • Rafinează amestecul de mere cu vanilie Bourbon.


Preparare

    1

Încinge grătarul pentru coacere indirectă, la 180 de grade.

    2

Merele se spală, se taie în sferturi, li se scot semințele și se taie felii subțiri. Lămâia se rade, se stoarce, iar sucul acesteia se presară peste feliile de măr.

    3

Migdalele se rumenesc într-o tigaie. Busuiocul se spală, i se rup frunzulițele, se toacă în bucăți mari. Se adaugă cu migdalele, pasta de migdale și zahărul brun la mere și se amestecă.

    4

Se derulează aluatul și jumătate se unge cu unt lichid. Amestecul de măr și migdale se distribuie pe aluat și se rulează de jos în sus. O formă rotundă (diametru 24 cm) se tapetează cu hârtie de copt și aluatul se toarnă circular, în tavă.

    5

Se unge cu restul de unt și se coace aprox. 45 de minute la foc indirect și cu capacul deasupra.

    6

Plăcinta de mere se servește, după gust, cu zahăr pudră, caldă și cu înghețată de vanilie.