Plăcintă cu carne tocată şi ciuperci
Ingrediente (6 porții)
125 ml | vin alb sec |
200 g | foi fine de plăcintă |
700 g | carne tocată de curcan sau pui |
250 g | ciuperci |
100 g | smântână |
80 g | unt |
60 g | făină |
3 | ouă |
1 | ceapă |
sos de soia | |
usturoi | |
mărar proaspăt | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
- 2
Într-o tigaie mare, pe foc mediu, se topește 30 g unt şi se căleşte ceapa şi usturoiul trecut prin presă.
- 3
Se adaugă carnea tocată şi se amestecă încontinuu. Se lasă până când își schimbă culoarea.
- 4
Se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate mărunt. Se amestecă şi se lasă două-trei minute.
- 5
Se presară făina şi se amestecă astfel încât aceasta să fie înglobată fără a forma cocoloaşe. Se toarnă vinul alb şi se lasă până când compoziţia ajunge la punctul de fierbere. Se adaugă smântână, sosul de soia şi o jumătate de linguriţă de piper. Se omogenizează şi se lasă să fiarbă unul-două minute, pe foc mic.
- 6
Între timp se separă ouăle astfel: un gălbenuş într-un bol mic, două galbenuşuri separat şi cele trei albuşuri într-un castron degresat şi perfect uscat.
- 7
Se asezonează cu sare compoziţia de carne şi ciuperci şi se opreşte focul.
- 8
Se lasă câteva minute să se răcească şi se adaugă cele două galbenuşuri şi mărarul tăiat mărunt.
- 9
Se omogenizează şi se mută într-un castron mai mare.
- 10
Se bat albuşurile cu un praf de sare până când se obține o spumă ca pentru bezea. Se încorporează, treptat, această spumă în compoziţia de carne şi ciuperci. Se topește untul rămas (50 g). Se unge cu unt o tavă sau un vas de iena.
- 11
Se așază cu grijă o primă foaie şi se unge cu unt. Se procedează la fel cu încă trei foi.
- 12
Se așază peste ultima foaie, jumătate din compoziţia de carne.
- 13
Se continuă procedura până se termină compoziția şi foile.
- 14
Se dă la cuptor aproximativ 40 minute. Se lasă să se răcească, înainte de a o servi.