Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Plăcintă cu carne tocată şi ciuperci

Plăcintă cu carne tocată şi ciuperci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

125 ml vin alb sec
200 g foi fine de plăcintă
700 g carne tocată de curcan sau pui
250 g ciuperci
100 g smântână
80 g unt
60 g făină
3 ouă
1 ceapă
sos de soia
usturoi
mărar proaspăt
sare
piper

Preparare

1

Se curăță ceapa și se toacă mărunt.

2

Într-o tigaie mare, pe foc mediu, se topește 30 g unt şi se căleşte ceapa şi usturoiul trecut prin presă.

3

Se adaugă carnea tocată şi se amestecă încontinuu. Se lasă până când își schimbă culoarea.

4

Se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate mărunt. Se amestecă şi se lasă două-trei minute.

5

Se presară făina şi se amestecă astfel încât aceasta să fie înglobată fără a forma cocoloaşe. Se toarnă vinul alb şi se lasă până când compoziţia ajunge la punctul de fierbere. Se adaugă smântână, sosul de soia şi o jumătate de linguriţă de piper. Se omogenizează şi se lasă să fiarbă unul-două minute, pe foc mic.

6

Între timp se separă ouăle astfel: un gălbenuş într-un bol mic, două galbenuşuri separat şi cele trei albuşuri într-un castron degresat şi perfect uscat.

7

Se asezonează cu sare compoziţia de carne şi ciuperci şi se opreşte focul.

8

Se lasă câteva minute să se răcească şi se adaugă cele două galbenuşuri şi mărarul tăiat mărunt.

9

Se omogenizează şi se mută într-un castron mai mare.

10

Se bat albuşurile cu un praf de sare până când se obține o spumă ca pentru bezea. Se încorporează, treptat, această spumă în compoziţia de carne şi ciuperci. Se topește untul rămas (50 g). Se unge cu unt o tavă sau un vas de iena.

11

Se așază cu grijă o primă foaie şi se unge cu unt. Se procedează la fel cu încă trei foi.

12

Se așază peste ultima foaie, jumătate din compoziţia de carne.

13

Se continuă procedura până se termină compoziția şi foile.

14

Se dă la cuptor aproximativ 40 minute. Se lasă să se răcească, înainte de a o servi.


Poate ai poftă și de...