Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcintă cu brânză de vaci și prune

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 bucăți)

Pentru aluat

250 g făină granulată
1 praf sare
3 linguri ulei
1 gălbenuş

Pentru umplutură

600 g prune
100 g alune măcinate
100 g pesmet
1 lămâie
3 ouă
500 g brânză de vaci dietetică
200 g smântână grasă
75 g zahăr brun
2 linguri zahăr vanilat
1 praf sare
50 g unt
250 ml lapte
50 g miere
făină pentru masa de lucru

Preparare

    1

Se face un aluat din făină, sare, 125 ml apă călduță, ulei și gălbenuș și se frământă până devine elastic. Se clătește o oală cu apă fierbinte. Se modelează aluatul sub formă de bilă, se învelește în hârtie pergament și se lasă să se odihnească în oală, acoperit.

    2

Pentru umplutură se spală prunele, se taie în patru și li se scot sâmburii. Se amestecă cu nucă și pesmet. Se spală lămâia, se șterge și se rade jumătate din coajă.

    3

Se separă ouăle. Gălbenușurile se amestecă cu brânza de vaci, smântâna, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și sarea. Se bat albușurile și se adaugă la compoziția cu gălbenușuri.

    4

Se unge o formă termorezistentă cu jumătate din unt. Se împarte aluatul în două bucăți. Acestea se rulează și se întind foarte subțire. Se ung cele două foi de aluat cu crema de brânză, iar deasupra se așază prunele. Se lasă de jur-împrejur o margine subțire liberă. Se încălzește cuptorul la 200°C (ventilație 180°C, gaz treapta 3-4).

    5

Se rulează plăcinta și se așază în formă. Restul de unt se încălzește cu lapte. Se amestecă cu mierea și cu oul și se toarnă pe lângă ștrudele. Se ține forma 50 de minute la cuptor. În acest timp se mai toarnă de vreo 2-3 ori din lichidul din tavă peste ștrudele.