Plachie de crap
Ingrediente (6 porții)
| 2 kg | crap |
| 2.5 kg | ceapă |
| 250 ml | ulei |
| 100 ml | vin |
| 150 g | pastă de tomate |
| 1 | usturoi |
| 5 | roșii |
| 2 | ardei grași |
| 1 | verdeață |
| sare | |
| piper | |
| cimbru | |
| boia |
Preparare
- 1
Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se spală, se porționează, se sărează și se condimentează cu piper și mirodenii.
- 2
Se curăță ceapa și se călește în ulei încins.
- 3
Se curăță și se spală roșiile și ardeii, se taie felii, păstrându-se câteva rondele de ceapă deoparte și se adaugă și ele peste ceapa rumenită. Se adaugă puțină apă și se lasă să se rumenească.
- 4
Se adaugă pasta de tomate dizolvată în apă și usturoiul curățat și tăiat mărunt.
- 5
Se amestecă totul și se fierbe timp de 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.
- 6
Se unge o tavă cu ulei și se așază porțiile de pește cu câte o felie de roșie deasupra. Se toarnă deasupra sosul de legume.
- 7
Se introduce tava în cuptorul încins la 180 ⁰C pentru aproximativ 20 minute. Se servește fierbinte, cu verdeață proaspăt tocată deasupra.