Pizza Suprema de casă
Ingrediente (2 porții)
Pentru blat
| 2 căni | apă caldă |
| 3 linguri | ulei vegetal |
| 1 linguriță | sare |
| 6 căni | făină albă |
| 1 pachet | drojdie uscată |
Pentru sos
| 2 cutii | sos de roșii |
| 1 linguriță | oregano uscat |
| 0.25 linguriță | sare |
| 1 praf | piper |
| 0.5 linguriță | ceapă, rasă |
Pentru topping
| 70 g | măsline feliate |
| 1 cană | parmezan ras |
| 0.5 cană | busuioc proaspăt |
| 480 g | mozzarella, rasă |
| 120 g | bacon, tăiat cubulețe |
| 130 g | salam pepperoni, feliat |
| 1 | ardei gras roșu, mijlociu, tăiat felii |
| 1 | ardei gras verde, mijlociu, tăiat felii |
| 1 cană | ceapă, tocată |
Preparare
- 1
Într-un castron mare se dizolvă drojdia în apa caldă. Se adaugă uleiul, sarea și 2 căni de făină. Se bate totul la viteză medie timp de 3 minute. Se adaugă și se amestecă suficient din făina rămasă cât să se formeze un aluat moale.
- 2
Se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină; se frământă până devine omogen și elastic, circa 6-8 minute. Se acoperă și se lasă să se odihnească într-un loc cald timp de 10 minute.
- 3
Se combină ingredientele pentru sos; se dau deoparte. Se împarte aluatul în două.
- 4
Pe o suprafață presărată cu făină se întinde fiecare porție într-o foaie rotundă cu diametrul de 32 cm. Se pun foile în două tăvi de pizza de 30 cm; se ridică ușor aluatul pe marginile tăvilor.
- 5
Se coc la 190°C timp de 15 minute sau până când se rumenesc ușor. Se ung cu sos; se presară cu topping. Se coc 15-20 de minute sau până se topește brânza.