Pizza cu aluat din cartofi
Valori nutritive
(Per porție)-
430/1798kcal / kJ
-
18.7 gcarbo-hidrați
-
21.9 gproteine
-
28.9 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
430/1798 kcal/kJ,
18.7 g carbo-hidrați,
21.9 g proteine,
28.9 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
Pentru aluat:
100 g | cartofi fierți tare |
1 | ou |
50 g | amidon de cartofi |
1 | ceapă mică |
nucșoară | |
3-4 linguri | ulei |
sare | |
piper |
Pentru topping:
1 bilă | mozzarella (125 g) |
185 g | ton bucăţi în conservă |
100 g | roșii conservă |
200 g | roșii cherry |
60 g | parmezan |
1 | ceapă mică |
1 cățel | usturoi |
sare | |
piper | |
zahăr | |
2 lingurițe | ulei de măsline |
câteva frunzulițe | oregano |
Preparare
- 1
Curăță ceapa și răzuiește-o împreună cu cartofii pe răzătoarea mare. Ametecă cu amidon și ou. Condimentează cu sare, piper și nucșoară și prăjește pe ambele părți, în ulei încins, până se obține un „aluat mare de pizza“ rumen.
- 2
Pentru topping, curăță ceapa și usturoiul, taie ceapa cubulețe și zdrobește usturoiul. Călește-le pe ambele în ulei încins. Adaugă roșiile din conservă, dă în clocot și condimentează cu oregano, sare, piper și puțin zahăr. Distribuie sosul de roșii pe blatul de cartofi.
- 3
Spală roșiile cherry, scurge mozzarella și taie-o felii împreună cu roșiile. Scurge de asemenea tonul și distribuie-l pe pizza împreună cu roșiile. Răzuiește parmezanul, presară împreună cu mozzarella deasupra și coace pizza în cuptorul încins la 200 grade Celsius (Gaz: treapta 4, aer recirculat 180 grade Celsius) aprox. 5 - 10 minute până se topește brânza.