Pizza cu aluat din cartofi dulci
Valori nutritive
(Per porție)-
474/1985kcal / kJ
-
69 gcarbo-hidrați
-
14 gproteine
-
15 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
474/1985 kcal/kJ,
69 g carbo-hidrați,
14 g proteine,
15 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
600 g | cartofi dulci |
1 bilă | mozzarella (125 g) |
60 g | făină de orez |
100 g | făină de hrișcă |
1 | ceapă roșie |
1 lingură | suc de lămâie |
1 lingură | pătrunjel tocat |
2 linguri | ulei de măsline |
sare | |
piper | |
nucșoară | |
1/2 linguriță | sos de ardei iute |
100 g | roșii cherry |
1/2 linguriță | boia iute |
1/2 linguriță | oregano |
100 g | spanac |
Preparare
- 1
Spală și curăță cartofii dulci, taie-i cubulețe și fierbe-i în apă sărată timp de 20 de minute. Strecoară-i și lasă-i să se răcească 12 - 15 minute.
- 2
Curăță ceapa și tăie-o rondele. Încinge cuptorul la 200 grade aer recirculat. Pasează cartofii dulci și amestecă-i într-un castron cu sare, piper, boia, făina de hrișcă, făina de orez, pătrunjel și sucul de lămâie până se obține un aluat.
- 3
Așază hârtie de copt într-o tavă. Formează din aluat o lipie cu diametrul de 25 cm, așaz-o în tavă și coace blatul de pizza 10 minute.
- 4
Între timp, spală spanacul și usucă-l prin scuturare. Încinge într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline, călește spanacul în acesta 2-3 minute. Condimentează cu sare, piper și nucșoară.
- 5
Distribuiți roșiile pe aluatul de pizza, condimentează cu sare, piper, sos de ardei iute și oregano. Tăie mozzarella felii. Așază pe aluatul de pizza spanac, rondele de ceapă și mozzarella și coace la cuptor 20 - 25 minute.
- 6
Picură restul de ulei de măsline peste pizza, tăie în patru bucăți și servește. Poftă bună!