Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pissaladière

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 44/​184
    kcal / kJ
  • 6.5 g
    carbo-hidrați
  • 1.5 g
    proteine
  • 1.5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    44/184 kcal/kJ, 6.5 g carbo-hidrați, 1.5 g proteine, 1.5 g grăsimi

Ingrediente (64 bucăți)

Aluat:

450 g făină, plus o cantitate pentru frământat
1 linguriță sare
1 pachețel de drojdie uscată, circa 7 g
3 linguri ulei de măsline extravirgin
300 ml apă fierbinte

Topping:

3 linguri ulei de măsline extravirgin
4 cepe, circa 750 g în total, feliate subțire
2 căței de usturoi, pisați
1 cutie cu roșii în suc propriu, tocate, circa 400 g
2 linguri pastă de roșii
1 lingură oregano proaspăt
2 cutii cu fileuri de anșoa, circa 50 g fiecare
16 măsline negre, 55 g în total, curățate de sâmburi și tăiate în sferturi
piper

Preparare

    1

Pentru a prepara aluatul, se cern făina și sarea într-un castron mare, apoi se adaugă drojdia. Se face o adâncitură în mijloc, în care se toarnă uleiul și apa. Se încorporează treptat în lichid ingredientele uscate, folosind mai întâi o lingură, apoi mâinile, pentru a se obține un aluat moale și puțin lipicios.

    2

Se răstoarnă aluatul pe o suprafață de lucru pudrată cu făină și se frământă 10 minute sau până când devine elastic și mătăsos. Se trece într-un castron uns cu puțin ulei, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut 45 de minute într-un loc cald, până ce își dublează volumul.

    3

Între timp, se prepară toppingul. Se încinge uleiul într-o cratiță, în care se călesc ceapa și usturoiul, la foc foarte mic, circa 10 minute sau până ce se înmoaie și devin aurii, dar nu sunt încă rumenite. Adăugând roșiile, cu suc cu tot, pasta de roșii, oregano tocat și puțin piper, se gătește lent totul 10 minute, amestecând ocazional. Se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit.

    4

După ce aluatul a crescut, se frământă din nou. Se întinde pe o suprafață pudrată cu făină, ca să se obțină un pătrat cu latura de 30 cm, care se așază într-o tavă de copt unsă cu ulei.

    5

Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde pe aluat mixtura de ceapă, într-un strat uniform, apoi se aranjează deasupra, în zigzag, fileurile de anșoa scurse și tăiate în jumătăți pe lungime; se pun printre ele sferturile de măsline. Se lasă compoziția să crească încă 15 minute, la temperatura camerei.

    6

Se coace preparatul 30 de minute sau până ce crusta devine aurie și fermă, apoi se micșorează temperatura cuptorului la 190°C și se mai coace 10 minute. Se lasă să se răcească puțin înainte de a tăia pătrăţele și a le servi.