Pilaf sârbesc de post
Ingrediente (4 porții)
350 g | orez |
50 ml | ulei |
1 | ceapă |
2 | ardei capia roşii |
1 | ardei verde |
1 cutie | roşii în bulion |
1 | mărar |
sare | |
piper |
Util
-
După gust, poți adăuga ciuperci, pătrunjel, ardei galben.
Preparare
- 1
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei câteva minute.
- 2
Orezul se spală şi se lasă în apă rece.
- 3
Când ceapa s-a călit, se pun 4 pahare de apă, sare, piper şi se lasă să fiarbă.
- 4
Se adaugă orezul în apă clocotită şi se fierbe 10 minute, amestecând încontinuu ca să nu se prindă.
- 5
Se adaugă ardeii curăţăţi şi tocaţi, roşiile mărunţite cu tot cu bulion şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.
- 6
Se potriveşte de apă şi se bagă în cuptorul încins pentru 30 minute, amestecând din când în când.
- 7
Când a scăzut apa şi orezul este făcut, se pune mărarul tocat mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la cuptor câteva minute până se rumeneşte.
- 8
Se poate mânca ca atare, cu murături sau se poate folosi garnitură la fripturi, dacă se doreşte.